În Cluj studenţii au înfiinţat1.626  societăţi comerciale,pentru care au primit de la stat facilităţi în baza unei legi de acum 11 ani, HG 166/2003. Dintre acestea mai sunt active 1.172, adică 72%.

Bucureştiul este al doilea oraş din punct de vedere al spiritului antreprenorial printre studenţi, dacă judecăm doar firmele înfiinţate pe baza acestei legi, adică 1.429 de firme. Dintre acestea, mai sunt active acum doar 70%, deci un procent cu puţin mai mic decât cel din Bucureşti dat care se situează totuşi peste media naţională.

Pe locul trei în topul oraşelor cu cei mai mulţi studenţi antreprenori se află Iaşiul, unde au fost înfiinţate de către studenţi 909 firme în baza prevederilor acestei legi. Dintre acestea, 576 de firme mai sunt funcţionale, adică 63% din numărul total al celor înfiinţate, procent sub media naţionala.

Studenţii au înfiinţat până acum 19.005 societăţi comerciale pentru care au primit de la stat facilităţi în baza unei legi de acum 11 ani, HG 166/2003, potrivit statisticilor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, valabile până la finalul lunii martie a acestui an.

O treime din firmele înfiinţate în baza acestei legi, adică 5.863 de societăţi, au fost radiate, aşa că au rămas în funcţiune puţin peste 13.100 de firme.

Potrivit HG 166/2003, studenţii cu vârsta de maximum 30 de ani, aflaţi cel puţin în anul II la o instituţie de învăţământ superior la o instituţie de învăţămnt superior acreditată, beneficiază de scutiri la plata taxelor şi tarifelor de înfiinţare şi înregistrare a unei firme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.