Claudia Anastase s-a retras din PSD Cluj, după 16 ani, și va candida pe listele partidului lui Liviu Alexa, la alegerile din iunie 2016. Aceasta a acordat un interviu celor de la Știri de Cluj, în care vorbește pe larg despre planul ei electoral.

 

Știri de Cluj: V-ați alăturat echipei lui Liviu Alexa. Ce vă propuneți să faceți?

 

Claudia Anastase: Planul e să fiu lângă oamenii cu care pot construi, chiar dacă noi ca structură umană, eu șiLiviu Alexa, suntem diferiți. Planul e să pot să fac ceea ce mi-am propus de când fac politică, și am reușit în mare măsură cu eforturi foarte mari, planul e acela de a transforma forța pe care o are Liviu când urlă în fața unei nedreptăți și eu care poate mă raportez calm la un om nedreptățit, pentru un rezultat, să o putem transforma în încrederea celor care au coloană vertebrală, a tututor oamenilor care mai speră în ceva bun.

 

Rep: Veți candida la Consiliul Județean sau la Consiliul Local?

 

Claudia Anastase: Voi candida la Consiliul Județean și voi deschide lista de consilieri. Prima dorință a mea este ca acea atmosferă din Consiliul Județean, marcată de zeci de evenimente, acea atmosferă să ne determine în scurtă vreme să ne mândrim cu demnitatea și eleganța Consiliului Județean. Cred că este prima mea dorință. După aceea să lucrez la logica și corelația proiectelor. Nu am văzut de foarte multă vreme o prezentare riguroasă, o viziune, cu direcția și sensul în care merge județul Cluj. Nu în ultimul rând, fiecare dintre acești pași să ne ducă în punctul în care oamenii din județul acesta să se simtă respectați de către instituțiile unde și-au trimis oameni spre reprezentare.

 

Rep: De ce nu ați mai optat pentru un partid tradițional, după ce ați stat alături de PSD foarte mulți ani?

 

Claudia Anastase: Eu am stat 16 ani în PSD. Cred că nu e cazul, nu am profilul uman al omului care alege un partid tradițional. Am ales să mă alătur entuziasmului cuiva, să aduc din experiența mea lângă entuziasmul unei echipe, care chiar își dorește să vadă altfel lucrurile. Nu își dorește să o facă haotic. Am simțit după ceva vreme dorința unor oameni de a pune în valoare experiența cuiva, în speță experiența mea. Vreau din tot sufletul meu să dau din experiența mea și echipei pentru Consiliul Local a lui Liviu Alexa și echipei pentru Consiliul Județean.

 

Rep: Având în vedere experiența dvs. de consilier local, unul dintre cei mai activi, credeți că numeleClaudia Anastase va trage lista?

 

Claudia Anastase: Eu nu cred că în politică poți să mergi de nebun, singur. E normal să dau din experiența mea. Poate că am fost intransigentă în Consiliul Local Cluj-Napoca. Alții spun că nu am fost suficient de intransigentă. Eu vă spun că nu mi-am scuipat adversarii niciodată și întotdeauna în bătăliile pe care le-am dus în Consiliul Local m-am bătut cu argumente. Chiar și cu adversarii mei. E modul meu de a mă exprima și de a lăsat loc pentru o construcție. În final nu era doar bătălia mea cu primarul, era o bătălie pentru o nuanță în plus pentru orice hotărâre în favoarea oamenilor.

Sursa: Știri de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.