Urbaniști, membri ai mediului asociativ și studenți de la trei universități ale orașului propun autorităților amenajarea a trei trasee de anvergură pentru pietoni, cicliști și alergători în cadrul proiectului Cluj, Capitală Europeană a Tineretului (2015). Cele trei trasee pietonale sunt în jurul zonei Între Lacuri, unde primăria a acceptat cel mai mare parc al orașului, în zona Hașdeu și a campusului USAMV, dar și în arealul Pădurii Hoia și a râului Someș.

 „Traseele studiate au fost foarte bine selectate, creând o rețea pietonală și velo necesară acestui oraș. Intervențiile sunt minime și generează costuri reduse, atrăgând atenția asupra zonelor, ca mai apoi să se realizeze o restructurare mult mai aprofundată a siturilor studiate. Axa Hașdeu-USAMV necesită o revizuire din perspectiva pietonului, fiind principalul traseu utilizat de studenți. În urma studiilor, am ajuns la concluzia că prin utilizarea spațiului conform nomelor, ce iau în calcul lățimea carosabilului și trotuarul, zona poate fi reamenajată astfel încât necesitățile ambelor categorii să fie respectate. De asemenea, Între Lacuri reprezintă o zonă verde prețioasă pentru Cluj, de neegalat la ora actuală. Propunerile rezultate redau această zonă comunității și încurajează o atitudine mult mai profesională vizavi de potențialul ei”, explica Paula Tripon, studentă Peisagistică, USAMV.

Workshop-ul a fost organizat de Federația SHARE Cluj-Napoca și Asociația Studenților Arhitecți Cluj și coordonat de Planwerk, iar printre colaboratori s-au numărat Clubul de Cicloturism Napoca și grupul civic de inițiativă SOS. În urma atelierului urbanistic la care au participat studenți de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism (FAU), de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) și de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), a fost lansată broșura Celălalt Cluj. Trei trasee pentru oameni și biciclete

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.