„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus, la data de 7 aprilie 2014, trimiterea în judecată a inculpaților DINEA NICOLAE GAVRIL, agent șef de poliție în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, fost șef al Postului de poliție Florești, județul Cluj și DINEA IOANA MIHAELA, jurist, consilier local al Consiliului Local Florești, în perioada 2008—2011, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și evaziune fiscală.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, conform prevederilor art. 18 din Legea nr. 176/2010, referitor la diferența semnificativă dintre averea deținută de inculpații Dinea Nicolae Gavril și Dinea Ioana Mihaela și veniturile acestora.

Curtea de Apel Cluj a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor mai sus menționate de către inculpați.

S-a reținut în sarcina acestora faptul că au consemnat date necorespunzătoare adevărului în formularele de declarații de avere, pe care aveau obligația legală de a le completa, pentru a disimula diferența semnificativă privind averea deținută, și a evita depistarea acestei situații ilicite de către organele competente.

De asemenea, începând cu anul 2007 inculpații au construit în localitatea Florești, trei imobile (blocuri de locuințe), vânzând ulterior toate apartamentele.

Inculpații au declarat la notarii publici la autentificarea contractelor de vânzare — cumpărare prețuri, respectiv venituri mai mici provenite din comercializarea apartamentelor, cu consecința achitării unei taxe pe valoarea adăugată, respectiv al unui impozit pe transferul dreptului de proprietate mai mici decât cele datorate, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 141.075 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, la Tribunalul Cluj.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.