Vicepresedintele Consiliului Judetean(CJ) Cluj, Ioan Oleleu, a ocupat anterior functia de director adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Animalelor(DSVSA), dar si seful inspectiei sanitare, pozitie pe care opereaza Bogdan Olimpiu Lucaciu, retinut de procurorii DIICOT pentru 24 de ore. Gazeta de Cluj va prezinta atributiiile celui care „taie si spanzura” in controalele alimentare in judetul Cluj, seful inspectiei sanitare. De altfel, surse din mediul politic ne-au declarat ca Ioan Oleleu si-ar fi dorit sa se intoarca pe functia de director adjunct la DSVSA unde a fost detasat, dar nu a putut din cauza directorului adjunct de la acea vreme, Nagy Emeric, sustinut de UDMR. Conform acelorasi surse in interiorul DSVSA s-a creat o „gasca impenetrabila” care nu a putut fi sparta, desi legea prevedea ca oricine care a fost detasat se poate intoarce pe functia initiala, iar din aceasta cauza Oleleu a trebuit sa mearga la compartimentul audit intern. De altfel, actualul vicepresedinte al CJ Cluj spune ca nu a auzit ca anumiti inspectori ar fi favorizat anumite firme in perioada in care era el in cadrul institutiei.

Citeste mai multe pe aceasta tema:

EXCLUSIV Nicolae Pivariu, seful DSVSA Cluj, nu a fost audiat de DIICOT. El i-a trimis pe procurori la colaboratori

Descinderi ale procurorilor la Michelangelo cea mai mare firma clujeana de semipreparate

Lucaciu de la DSVSA Cluj retinut in scandalul carnii stricate

 

Controalele din judetul Cluj de ieri

 

„Am avut o discutie cu directorul de la DSVSA(n.r. Nicolae Pivariu). Ce stiu este ca in cursul zilei de ieri au fost solicitari si inspectorii DSVSA sa faca cateva controale in teritoriu, in judetul Cluj. Nu stiu firmele care le controleaza pentru ca DSVSA nu e in subordinea noastra. Institutiile statului care trebuie  sa isi faca treaba.

E un medic de la DSVSA(n.r. intrebat daca il cunoaste pe Bogdan Olimpiu Mircea). Nu aveam o relatie chiar buna, doar pe probleme de serviciu am colaborat cand am fost in DSVSA. Nu m-am auzit cu dansul la telefon de 4 ani. Nu erau astfel de discutii(n.r. intrebat daca erau discutii ca inspectorii protejeaza anumite firme).
Oficialii DSVSA deruleaza un program strategic care cuprinde si partea de controale in teritoriu si care se imparte in functie de numarul de unitati de la nivelul judetului Cluj care trebuie controlate.
Este si o componenta importanta in realizarea planului de control a anumitor unitati in functie de stampila pe care o au: stampila ovala sau stampila rotunda. Nu mai stiu daca au aparut alte reglementari, dar in urma cu 4 ani se tinea cont de anumite criterii si se stabilea programul de control dupa care era componenta cealalta in care erau inregistrate deficiente. Se monitoriza colectarea  deficientelor. Depinde de complexitatea obiectului. Daca ai un obiectiv complex unde ai depozitare procesare in acelasi loc timpul e de la 1-2 zile. Dar daca e un obiectiv de dimensiuni mici si controlul este tematic atunci dureaza 3-4-5 ore. Si totul aici depinde de echipa. Daca e o echipa mai complexa e clar ca respectivul control poate sa mearga mai repede. Toate chestiunile acestea depinde de modul cum se organizeaza serviciul respectiv.
Am fost o perioada director adjunct si inainte am fost seful inspectiei sanitar veterinare. Am fost director adjunct pe probleme de sanatate animala. Dupa care am lucrat in compartimentul de audit intern.

Atributiile sefului inspectiei sanitare este sa organizeze, supravegheze respectarea legislatiei sanitar veterinare in domeniul sanatatii alimentelor. Nu prea ai multa libertate pentru ca ai un program de la Bucuresti in functie de categoria unitatilor. Bucurestiul iti stabileste frecventa. Tu mai mult implementezi o strategie si un program strategic pe care ti-l aproba ANSVSA. Libertatea ta e in a organiza oamenii in structura pe ceea ce are directia programat cu ANSVSA”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Ioan Oleleu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.