Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare oraş din România după numărul de locuitori avea în ultima zi a anului 2013 un sold al datoriei publice locală directă în valoare de 311,96 milioane de lei, cu 13,6% peste nivelul din 2011.  Anul ultimei scadenţe finale este 2041. In 2012, capitala judeţului Cluj avea un sold al datoriei de 274,55 milioane de lei şi un grad de îndatorare de 18,45.

La starsitul anului trecut, majoritatea administraţiilor municipiilor reşedinţă de judeţ aveau datorii mai mari decât în urmă cu doi ani. Chiar şi cele care în 2011 aproape că au atins pragul de îndatorare 30%, de la care legea le interzice să mai acceseze vreun credit.

Slobozia, Baia Mare şi Piatra Neamţ sunt cele mai îndatorate oraşe reşedinţă de judeţ din România. Conform datelor valabile la sfârşitul anului trecut, comunicate de Ministerul de Finanţe, Slobozia este cel mai îndatorat oraş din România, cu un grad de îndatorare de 27,51% din nivelul total al veniturilor pe care le poate obţine autoritatea locală. Capitala judeţului Ialomiţa avea, la finalul anului trecut, un sold al datoriei publice locale directe de 45,4 milioane de lei.

Baia Mare, capitala judeţului Maramureș, era pe locul doi în clasamentul celor mai îndatorate municipalităţi, cu un nivel de îndatorare de 26,77%, sau, în termeni absoluţi, aproape 49 de milioane de lei. După alegerile din acest an, oraşul va avea acelaşi primar, Cătălin Cherecheş de la USL, reales cu o majoritate covârşitoare, peste 86%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.