Asociația ”Gutenberg – Organizația Studenților Vorbitori de Germană”, din Cluj-Napoca, a fost fondată de studenți, pentru studenți şi se implică activ în promovarea culturii şi limbii germane în rândul tinerilor, prin organizarea de evenimente cultural-educaţionale cu caracter german.

În perioada 17-24 iulie 2014 va avea loc a V-a editie a Şcolii de Vară Gutenberg. Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea personală a participanţilor și dezvoltarea unor abilități precum managementul de proiect, managementul voluntarilor, abilităţi la fel de necesare atât într-un ONG, cât şi într-o companie multinaţională.

La fel ca şi la ultima ediţie a proiectului şi anul acesta s-au înscris peste 100 de elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, care învață limba germană ca limbă maternă sau limbă străină, în diferite licee din întreaga ţară.

În cadrul acestui proiect participanții vor avea ocazia de a cunoaște orașul Cluj-Napoca și de a se informa despre facultățile și oferta de studiu în limba germană a Universității Babeș-Bolyai. Astfel, elevii vor participa la diverse training-uri și workshop-uri care vor avea loc în incinta facultăților din cadrul Universității. De asemenea, participanții vor avea ocazia de a experimenta personal viața de student în orașul Cluj-Napoca. Pentru o simulare cât mai reală a acesteia, elevii vor fi cazați într-un cămin studențesc și vor lua masa la un local frecventat de studenți.

Pe de altă parte, urmărim să îi pregătim pe participanți pentru carierele lor viitoare, oferindu-le ocazia de a învăța și de a dobândi experiență într-un mod interactiv. Workshop-urile si celelalte activități se vor desfășura într-o manieră alternativă, astfel încât fiecare participant va putea contribui cu propriile idei și opinii. Se va evita astfel formarea unui mediu tipic educației formale și fiecare participant va putea influența desfășurarea activităților din cadrul proiectului, remarcându-se prin atitudinea și abilitățile sale.

Proiectul urmăreşte stimularea creativităţii şi încurajarea iniţiativei tinerilor vorbitori de limba germană, astfel încât să fie capabili să inițieze, să pună bazele sau chiar să coordoneze un proiect, dezvoltându-și astfel calitățile de lider. Toate activităţile din cadrul programului vor fi pe limba germană, pentru a apropia participanţii de limba şi cultura germană.

În urma desfăşurării proiectului „Sommerschule”, elevii vorbitori de limba germană vor realiza care ar putea fi planurile lor de viitor, în ce direcţie să se îndrepte şi faptul că Universitatea Babeş-Bolyai se încadrează în cerinţele lor, workshop-urile bazându-se pe specializările în limba germană a facultăţilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.