Dispărută de câțiva ani de pe rafturile clujenilor, săptămâna viitoare se va relansa celebra brânza de Năsal. Acest tip de caș este produs într-o grotă din localitatea Țaga, județul Cluj.  Năsal este un caș aparte originar din regiunea Clujului. Își trage numele de la satul în care a fost produs prima dată. Este un caș cu textura moale, făcut din lapte de vacă (mat. gr. 45%, sare max. 3%), cu un gust aromatizat și picant, precum și cu un miros foarte puternic și specific. FrieslandCampina România și AgroTransilvania Cluster organizează, pe 26 noiembrie, evenimentul de relansare a producției la fabrica de la Țaga, județul Cluj. La Țaga vei avea privilegiul de a vedea cum se produce unul dintre cele mai aparte sortimente de brânzeturi din România și de a vizita peștera în care brânza de Năsal capătă gusutul unic, care a consacrat-o. Redeschiderea acestei unități de producție a fost posibilă în urma semnării unui parteneriat inovator între FrieslandCampina România și Fabrica de Brânzeturi Transilvania, care prevede reluarea producției de Brânză de Năsal, sub brandul Napolact, dar și a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster.

La eveniment vor participa reprezentanți ai managementului FrieslandCampina, precum și ai autorităților centrale și locale, printre care prefectul județului Cluj, Gheorghe Vuscan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu și primaul comunei Țaga, Romulus Mîrza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.