Maine, 16 aprilie, zimbrii vor poposi pe teritoriul administrativ al comunei Armeniș, în apropierea sitului Natura 2000 Munții Țarcu, pe valea râului Alb.

In Munții Țarcu a apărut, de puțin timp, un țarc. Nu e vorba de un joc de cuvinte, ci de spațiul pe care WWF-România îl pregătește pentru reintroducerea zimbrului în zonă, în regim de semilibertate și, ulterior, de libertate deplină. Comuna Armeniș din Caraș-Severin va fi prima gazdă a unor exemplare de zimbru (Bison bonasus) venite din mai multe țări europene, urmând ca, în câțiva ani să trăiască ca specie sălbatică integrată.

Primăria comunei Armeniș, din județul Caraș-Severin, a oferit acestui proiect de reintroducere aproximativ 75 de hectare din suprafața de pășuni comunale. E un sprijin inestimabil din partea comunității locale care a recunoscut astfel beneficiile unui astfel de proiect în zonă. Direcția silvică Caraș-Severin, prin Ocolul silvic Teregova, a pus la dispoziția proiectului alte aproximativ 80 de hectare.

Proiectul acoperă o vastă zonă care cuprinde: Parcul Național Retezat, Parcul Național Domogled-Valea Cernei și situl Natura 2000 Munții Țarcu. Reintroducerea zimbrilor în zona Țarcu reprezintă doar o parte din planul de protejare a sălbăticiei din zonă, una dintre cele mai bogate din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.