Consilierul județean Mihai Seplecan anunță că săptămâna trecută s-a semnat un protocol de înfrățire a județului Cluj cu județul Hajdu-Bihar. Județul din Ungaria este bine cunoscut de către ardeleni datorită băilor termale de la Hajduszoboszlo. ”Către facilitățile de acolo se duc majoritatea banilor amatorilor de turism balneo-climateric din zonă. Am văzut ce este acolo și mi-a plăcut . Mai mult, acest tip de potențial turistic este exploatat perfect și de către cei din Satu-Mare care au construit, în 2013, din fonduri europene, Aqua Star, primul aquaparc din regiune. Unii pot și se mișcă cu talent pentru comunitățile lor. Noi de ce nu am putea avea așa ceva?”, arată președintele executiv ACL.

Acesta vine și cu o propunere: ”Lângă Cluj-Napoca, renumite în trecut datorită nămolului şi apelor minerale cu proprietăţi terapeutice, zac în ruină, de ani de zile, celebrele Băi Someșeni. De mai bine de cinci ani se încearcă relansarea acestora fără succes. În noiembrie anul trecut, Consiliul Local al muncipiului Cluj-Napoca şi-a dat acordul pentru asocierea administraţiei clujene pentru dezvoltarea proiectului de reabilitare a termelor şi de realizare a unui aquaparc.

Revenind la ceea ce putem face și noi, Consiliul Judeţean Cluj are pe site un plan de dezvoltare a judeţului Cluj la capitolul turism. Marea piedică în aplicarea acestui program constă în faptul că forul județean nu este proprietar pe nici o stațiune din județ. Din păcate nimineni nu a pus problema implicării noastre în dezvoltarea turismului județean prin diverse forme de asociere. Mai ales că puterea noastră financiară și de garant financiar nu este de neglijat.

De aceea, după ce voi ajunge la șefia CJ Cluj, îmi propun să demarez demersurile necesare pentru a intra în parteneriat cu CL Cluj-Napoca și moștenitorii legali ai Băilor Someșeni, pentru a putea să inaugurăm cât mai curând un Aquaparc funcțional. Voi studia inclusiv posibilitatea achiziționării de la moștenitori a drepturilor de proprietate. Nu trebuie să explic că această asociere este vitală pentru reabilitarea zonei şi a unui obiectiv turistic de care ar beneficia atât municipiul cât şi județul. La Someșeni există 10 izvoare termale – există și posibilități pentru turism medical, faima băilor a fost dată de nămolul sapropelic din zonă. Consider că există posibilități de dezvoltare în beneficiul județului pe care nu le pot neglija. Putem crea sute de locuri de muncă, precum și investiții în amenajări, precum un hotel cu 1000 de locuri de cazare, locuri de campare, restaurante, terase, locuri de agrement, SPA, terenuri de sport șamd. Putem realiza o investiție care să aducă un trafic de cel puțin 2000 de turiști zilnic. Vor intra în beneficiul clujenilor toți banii care altfel se cam duc în altă parte”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.