Valentin Tătar, fostul ofițer de poliție judiciară din cadrul DNA Cluj care dădea informații despre cazurile procurorilor clujeni, și-a schimbat pe ultima sută de metri avocatul din cadrul procesului în care a fost condamnat. Inițial, Tătar l-a avut ca avocat pe Anatol Pânzaru, care are un tarif destul de piperat, însă a renunțat la serviciile lui după ce a recunoscut fapta în fața procurorilor și l-a primit, din oficiu, pe avocatul Camelia Bărbos. Însă, ”cârtița” din DNA a avertizat-o pe Bărbos că dacă încearcă să se uite în dosar va fi acuzată de divulgarea informațiilor confidențiale, faptă pentru care, în virtutea ironiei, a fost el condamnat.

Pe de o parte, Tătar s-a temut că vor fi făcute publice modalitățile prin care îi proteja pe PSD-iștii clujeni mânjiți cu diferite fapte de corupție, protecție de care aceștia beneficiau în virtutea ”încuscririi” dintre ”cârtița” DNA și senatorul clujean PSD-ist, Alexandru Cordoș. Pe de altă parte, Tătar știa că Bărbos lucrează alături de avocații Ovidiu Turdean și Ciprian Păun, înregimentați politic în taberele adverse lui Cordoș; iar răzbunarea,  chiar dacă este arma politicienilor, este extrem de dulce!

”Vizavi de acest dosar păstrez confidențialitatea iar dumneavoastră puteți înțelege orice doriți prin faptul că nu vă ofer nici o informație”, a declarat avocatul Camelia Bărbos.

 

Conform DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispoziţiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului:

TĂTAR VALENTIN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea în concurs a 3 infracțiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii;

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada ianuarie – iunie 2014 inculpatul TĂTAR VALENTIN, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a transmis unor persoane informaţii nedestinate publicităţii, din 2 dosare penale.
În prezenţa apărătorului ales inculpatul TĂTAR VALENTIN a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul TĂTAR VALENTIN, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Cluj.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.