Boxerul Alexandru Macingo, un pugilist în vârstă de 16 ani, medaliat cu aur la naţionalele de juniori,  este cunoscut pentru atacurile asupra unor clujeni în plină stradă. Arestat şi eliberat în mai multe rânduri, după ce a băgat câţiva tineri în spital, Judecătoria Cluj-Napoca l-a pedepsit cu ”măsura educativă a asistării zilnice”, pentru furt calificat.

 

În luna aprilie a acestui an, boxerul Alexandru Macingo, campion naţional la juniori, după ce a băut câteva pahare, s-a pornit să bată oameni pe stradă, împreună cu prietenul său, Mircea Rostaş. Cei atacaţi de Macingo au ajuns în spital cu fracturi de mână,  mandibulă sau craniene. Cei doi se pare că au fost inspiraţi de un joc bolnav, născut pe străzile Americii, KO Game.  Tânărul a fost arestat atunci pentru 20 de zile, după care a fost eliberat sub control judiciar. Federaţia Română de box l-a exclus din  viaţa sportivă, ca urmare a comportamentului său.

 

Macingo atacă din nou

La sfârşitul lunii septembrie, Macingo a fost protagonistul unui scandal la discoteca din comuna Mociu. Pentru că în felul acesta a încălcat condiţiile controlului judiciara s-a emis, pe numele său un mandat de arestare preventivă. Înainte ca autorităţile să fi apucat să îl pună în executare Macingo a atacat din nou. La sfârşitul lunii septembrie, Poliţia Cluj anunţa că un minor de 16 ani a fost arestat pentru 25 de zile pentru că a bătut mai multe persoane. Era vorba despre boxerul Alexandru Macingo.

“La data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 13.50, poliţiştii au intervenit pentru a acorda ajutor victimelor şi a aplana un conflict spontan, survenit în cartierul Mărăşti, din municipiul Cluj-Napoca. În fapt, un minor de 16 ani, din Cluj-Napoca, aflat sub influenţa alcoolului, după ce a părăsit un local public din cartierul Mărăşti, i-ar fi aplicat unui tânăr, pe care nu îl cunoştea, o lovitură în zona gâtului şi şi-ar fi continuat deplasarea. Ulterior, unui alt tânăr, întâlnit în drumul său, i-ar fi aplicat, din spate, mai multe lovituri în zona capului. Cei doi tineri, din judeţele Prahova şi Vaslui, au fost transportaţi la unitatea medicală pentru a li se acorda îngrijiri de specialitate”, se arăta în comunicatul transmis de poliţia clujeană. Mancingo şi Rostaş a fost arestaţi preventiv de Judecătoria Cluj  pentru că ar fi săvârşit două infracţiuni de lovire sau alte violenţe, precum şi o infracţiune de tulburare a ordinii şi liniştii publice, fapte prevăzute de Codul penal.

 

Pedeapsă educativă

În urma unui proces pentru furt calificat Judecătoria Cluj-Napoca l-a pedepsit pe 9 octombrie cu măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, revocând măsura arestării preventive existentă în vigoare la acea dată. Din fericire, el este arestat preventiv pentru tulburarea liniştii publice şi două infracţiuni de lovire.  Aceeaşi măsură educativă a asistării zilnice a  fost aplicată pentru tovarăşii săi Rostaş Mircea, Stan Răzvan, Naoian Luca Gabriel şi Berki Daniel.

Micea Rostaş a fost condamnat la pedeapsa de 11 luni 20 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, iar Ambruş Norbert Istvan la pedeapsa rezultanta de 10 luni 20 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. şi obligaţia de  a  presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca sau RADP Cluj pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

 

Joc mortal

„Jocul knock-out” este unul din numele date de către mass-media americană unor atacuri stradale în care, unul sau mai multe atacatori încearcă să pună la pământ, dintr-o singura lovitură de pumn, o victimă inocentă de pe stradă, un ”fraier”, doar pentru amuzamentul atacatorului şi eventual a complicilor.

În septembrie 1992, studentul norvegian Yngve Raustein a fost ucis de trei adolescenţi care, ulterior au declarat procurorilor că jucau un joc numit „knock-out”. Adolescenţii au explicat atunci că scopul jocului era de a  de a face o persoană neavizată inconştientă cu un singur pumn, iar în cazul în care agresorul nu a avut succes, tovarăşii lui terminau treaba.

Trei adolescenţi au fost arestaţi în Decatur, Illinois, în septembrie 2009, fiind acuzaşi de uciderea unui biciclist de 61 de ani, care a fost pur şi simplu călcat în picioare, şi tentativă de omor asupra altui bărbat, în vârstă de 46, care a fost, de asemenea, atacat în acelaşi fel. S-a susţinut că tinerii jucau „loveşte şi fugi”,joc care constă în a alege o persoană pe care un grup de atacatori încearcă să o aducă în stare de inconştienţă.

În iunie 2009, un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost bătut într-un garaj din Columbia, de  un grup de adolescenţi care a spus poliţiei că au fost joacă un joc numit „Regele knock-out”.

În aprilie 2011, Hoang Nguyen, în vârstă de 72 de ani, a murit în St. Louis, Missouri, după ce a fost atacat în ceea ce a fost descris de către un post local de CBS ca „o parte din aşa-numitul joc de knock-out „. În timpul atacului, soţia lui Nguyen a fost, de asemenea, rănită După proces, agresorul, Elex Murphy, care avea 18 ani la momentul atacului, a fost condamnat la închisoare pe viaţă plus încă 25 de ani.

În iulie 2012, Delfino Mora, în vârstă de 62 de ani  a fost atacat de trei adolescenţi şi ucis în West Rogers Park, Chicago. Anthony Malcolm, care a înregistrat atacul pe telefonul mobil, video care a fost postat pe Facebook, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Alţi doi adolescenţi sunt în aşteptarea verdictului, ei declarând că atacul asupra şui Mora face parte  dintr-un joc numit „loveşte şi fugi.”

 

KO game a devenit viral

În 2013, o serie de atacuri de acelaşi fel a dus la moartea a victimelor. Michael Daniels, 51, din Syracuse, New York, a murit la o zi după ce a fost atacat în mai 2013, în „jocul knock-out”. Eden Lomax, un adolescnt de doar 17 ani l-a ucis pe Simon Mitchell, în vârstă de 43 de ani. Ralph Santiago, un rezident fără adăpost cu handicap din Hoboken, New Jersey, a fost găsit mort după ce a fost atacat de către trei băieţi cu vârste cuprinse între 13 – 14 al căror asalt a fost legat de jocul „knock-out”.

Yale Daily News a raportat şapte atacuri în cursul lunii noiembrie 2013, în New Haven, Connecticut, care ar putea fi asociate cu jocul knock-out. În 2013 a avut loc escaladarea atacurilor, ca urmare, poliţia din New-York,  NYPD, a răspuns prin intensificarea patrulelor în anumite cartiere. Se pare însă că jocul a devenit un trend şi a depăşit graniţele statelor unite, iar prin Macingo a ajuns la Cluj.

KO Game

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.