Şefii din partidele fanariote din Cluj fură indiferent de stânga şi de dreapta

 

La RAADPP Cluj cei care conduc regia clujeană o fac după modelul fanariot. Unul dintre foştii directori ai instituţiei, pesedistul clujean Liviu Bota, după ce a încasat salarii babane fără să mute măcar un scaun, iar fiul lui vitreg a încheiat contracte pe bandă rulantă, şi-a dat demisia fără să fie tras la răspundere. De asemenea, reamintim că un audit făcut la RAADPP Cluj a arătat că Mircea Avram a dat o grămadă de tunuri, însă acest lucru nu l-a împiedicat să revină în funcţia de şef. În tot acest timp, şefii poliţiei şi parchetelor din Cluj se uită, bovin, la paginile ziarelor.

 

În Cluj-Napoca, un şef de instituţie care a fost dovedit de un audit că şi-a bătut joc de banii RAADPP Cluj a fost numit din nou în acelaşi post. Este vorba de Mircea Avram, fostul şi actualul şef al regiei clujene. Atunci când auditul a ”transpirat” în presă, el a reclamat că este o victimă politică a turnătoriilor făcute de PSD-iştii clujeni. În mod normal, într-o societate unde bunul simţ ar funcţiona în tandem cu justiţia, Avram nu ar mai fi vrut să ocupe vreo funcţie publică până la dovedirea nevinovăţiei, iar poliţia şi procuratura s-ar fi autosesizat. Şefii autorităţilor de control nu ar fi stat ca ”nişte cocoane” la cafea în timp ce o serie de documente, care arătau neregulile care se derulează la RAADPP Cluj, sunt fluturate în presă.

Pentru a îl asigura pe Mircea Avram că nu este o victimă politică şi că sistemul fanariot de la această regie clujeană nu a fost brevetat de el, Gazeta de Cluj va arăta în cele ce urmează afacerile fostului şef al RAADPP Cluj, Liviu Bota, înşurubat în funcţie de PSD-iştii clujeni.

 

Fiul vitreg şi-a angajat tăticul!

SC Eurodrum Com este patronată de Lola Laurenţiu (în vârstă de 30 de ani). Firma are ca domeniu principal de activitate ”activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 3 milioane de lei, cu aproape un milion mai mult decât cifra de afaceri înregistrată în 2012.

Printre angajaţii firmei s-a numărat şi Liviu Bota, care este tatăl vitreg al lui Lola Laurenţiu şi fostul director al RAADPP Cluj şi la Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj. De asemenea, Bota este şi preşedintele Patronatului Drumarilor din România.

Revenind la firma fiului vitreg al lui Bota, trebuie spus că SC Eurodrum are o mare apetenţă pentru contractele cu bani publici.

Anul trecut, Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj a invocat „situaţie de urgenţă extremă” pentru a putea atribui, fără licitaţie, contractul de refacere a 20 de kilometri din DN 19F. Astfel, suma de 7.121.968,6 lei, fără TVA, a intrat în conturile firmelor SC Eurodrum Com SRL şi SC Autopima Serv SRL din Constanţa. Un alt contract câştigat de firma lui Lola este ”SERVICII DE PROIECTARE PENTRU FAZELE – PROIECT TEHNIC, DETALII DE EXECUŢIE, DOCUMENTAŢII PENTRU OBŢINEREA ACORDURILOR, AVIZELOR ŞI AUTORIZAŢIILOR AFERENTE ŞI ASISTENŢĂ TEHNICĂ DIN PARTEA PROIECTANTULUI PENTRU OBIECTIVUL „CREARE ŞI MODERNIZARE INFRASTRUCTURĂ FIZICĂ DE BAZĂ ŞI SERVICII DE BAZĂ PENTRU POPULAŢIA RURALĂ ÎN COMUNA VAD, JUDEŢUL CLUJ”. La acest contract, preţul a fost de 59.000 de lei, iar banii sunt plătiţi de Consiliul Local din Vad. Aceeaşi societate a prins un lot din lucrarea ”Elaborarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuţie, a documentaţiilor pentru obţinerea autorizaţiilor, avizelor, acordurilor, faza PT, asistenţă tehnica din partea proiectantului pe durata execuţiei lucrărilor pentru proiectul „Modernizarea comunei Meseşenii de Jos prin îmbunătăţirea infrastructurii de bază, crearea şi dezvoltarea serviciilor socio-culturale”. Acest proiect a costat 319,975 RON.

Potrivit site-ului firmei, Lola a prins cel puţin 10 contracte cu diferite administraţii pentru proiectare sau execuţie de diferite lucrări de infrastructură.

 

Băieţii lui Uio merg pe burtă

Bota cât şi Lola au fost prinşi şi în iureşul dosarului Uioreanu care arată cât de coruptă este reţeaua de persoane care administrează Clujul.

„Din datele cauzei rezultă că, suspectul Uioreanu Horea Dorin a realizat înţelegeri cu Bota Iosif Liviu (director general la RADPP Cluj, demisionat în luna aprilie 2014), Iuga Gavrilă, director tehnic la RADPP Cluj, Raţiu Mariana- director executiv la Direcţia de Dezvoltare şi Investiţii din CJ Cluj şi suspectul Abrudean Mircea, preşedintele CJ Cluj trasând sarcini cu privire la stabilirea drumurilor ce urmează să fie incluse în proiect, funcţie de interesele personale sau de grup ale celor angrenaţi în realizarea acestuia. Urmare celor discutate, s-a stabilit că vor face obiectul proiectului următoarele drumuri: DJ 103G Aiton – Gheorgheni;  DJ 161 Gădălin- Bonţida, DJ 109V  Cluj – Pădureni – Satu Lung – Giula; DJ 109 S Giula- Borşa; DJ 109 D Sic- Coasta – Viştea- Gădălin; DJ 107R Filea de Jos- Sacel; DJ 105L Floreşti-Mănăştirea Tauti la care proiectarea, consultanţa şi execuţia lucrărilor urma să se realizeze cu implicarea societăţilor Siab Development SRL, Napotech SRL aparţinând lui Abrudean Mircea şi Eurodrum Com SRL aparţinând lui Lola Liviu Laurenţiu, societate la care Bota Iosif Liviu are calitatea de angajat. Pentru obţinerea unor sume cât mai mari în cadrul etapei de proiectare şi întocmire a studiilor de fezabilitate, la înţelegere cu Uioreanu Horea Dorin, s-a decis ca realizarea studiilor şi a proiectelor tehnice să fie contractate separat, astfel că, dacă iniţial costurile pentru aceste lucrări erau estimate la 105.000 euro, după divizare, când au decis încheierea separată de contracte, suma ce urma a fi încasată a crescut la 240.000 euro pentru aceeaşi activitate realizată, ceea ce însemna că suma ce urma a fi remisă preşedintelui CJ Cluj Uioreanu Horea pentru alocarea preferenţială şi în aceste condiţii a contractelor se ridica la 24.000 de euro, reprezentând procentul de 10% anterior negociat cu Abrudean Mircea”, arată cei de la DNA.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.