Iulian Dascălu are o asociere cu Univers T, societate subordonată Consiliului Judeţean(CJ) Cluj, pentru terenul de sub Iulius Mall. Cu toate că oficialii Iulius Mall spun că au pus în conturile societăţii suma de 3,9  milioane de euro, cei de la Univers T spun că au primit doar 3,6 milioane de euro. Întrebarea este unde dispar cei 300.000 de euro şi cine are curajul să cerceteze acest lucru?

 

Contractul pentru închirierea spaţiului a fost prima dată pe Iulius Group, iar apoi mutat pe Iulius Mall Cluj. Oficialii Univers T spun că oficialii Iulius au investit 2,1 milioane de euro într-un parc. Am dori să vedem şi o copie a facturilor care dovedesc că poţi investi 9,45 de milioane de lei într-un parc. Mai ales că cu banii aceştia poţi construi lejer un bloc dacă ai terenul la dispoziţie. Şi ghiciţi ce..Iulius Mall a avut terenul la dispoziţie. Problema este că cetăţenii sunt mulţumiţi că au un parc şi un ponton, iar societatea care le-a tras ţeapă poate să le tragă în continuare. Pentru că tot timpul clujenii s-au mulţumit cu puţin…

 

Informaţii cu caracter general, doar dintr-o perspectivă

Atitudinea directorului liberal Valentin Lungu faţă de afaceristul liberal Iulian Dascălu este clar una părtinitoare. Astfel, din punctul lui de vedere cei de la Iulius Mall pot să facă publice informaţii privind contractul, doar ei nu pot face publice informaţii fără acordul Iulius Mall. Cu toate că cei de la Iulius Mall folosesc tot felul de aberaţii pentru a nu arăta poziţiile contractuale. Gazeta de Cluj vă prezintă atât răspunsul celor de la Iulius Mall, cât şi poziţia părtinitoare a unei societăţi de stat faţă de o firmă privată.

 

Cine este Iulian Dascălu?

Afaceristul ieşean Iulian Dascălu plăteşte lunar concesiunea pentru Iulius Mall Cluj către o societate subordonată Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, respectiv Univers T. Pentru a încerca să-şi spele imaginea pentru articole corecte din presă care relatau că redevenţa plătită de Iulius Mall pentru spaţiu public este una minimă, oficialii companiei au ieşit în presă cu un comunicat în care s-ar fi lăudat că au dat 3,9 milioane de euro către Univers T. Calculând redevenţa lunară ar reieşi că au plătit 42.587 de euro pe lună, deşi în contract se stipulează că se plăteşte minim 45.000 de euro pe lună. Astfel, cei de la Iulius Mall se laudă că i-au prostit pe cei de la CJ Cluj fără ca nimeni să cerceteze acest prejudiciu adus bugetului de stat.

91 de luni au trecut din 2007 şi până în prezent, iar Iulius Group se laudă că a plătit Consiliului Judeţean Cluj o chirie de 3,9 milioane de euro în această perioadă, arătam anterior. Având în vedere că pentru închirierea spaţiului de sub Iulius Mall trebuia să plătească 45.000 de euro chirie reiese că ar fi trebuit să plătească peste 4 milioane de euro societăţii. Astfel, rezultă că şmecherul Iulian Dascălu a prejudiciat bugetul de stat cu peste 100.000 de euro. Însă, oficialii Iulius Group se laudă că au plătit 130.000 de euro în plus datorită profitului de 12,2 milioane obţinut anul trecut. De aici rezultă că a douăzecea parte din profit a virat-o către deţinătorul terenului.

 

Un nou fals marca Iulius Mall

Iulius Group nu are contract cu CJ Cluj, ci contractul a fost semnat de către Iulius Mall Cluj SRL şi Univers T. Societate apare pe anul 2013 cu doar un singur angajat declarat. Gazeta de Cluj este ziarul care v-a arătat în exclusivitate contractul. Pentru acest material am cerut un punct de vedere şi de la societatea Univers T. Pentru că cei de la Iulius Group nu ar fi avut voie să dea informaţii legate de contract decât cu acordul lor, pentru că în trecut nici cei de la Univers T nu au dat informaţii fără acordul Iulius Group. Acord care nu a venit niciodată. Aşa că suntem curioşi dacă pe deasupra că Iulian Dascălu a şmecherit bugetul de stat cu peste 100.000 de euro  încalcă şi contractul. Oricum nimeni nu îl va reclama, nimeni nu îi va întrerupe contractul. Iulian Dascălu pare genul de afacerist protejat.

 

Clădirea pe spaţiul verde al statului, profit maxim

United Business Center Tower Cluj, imobilul de birouri ridicat în Iulius Park, având o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, a fost închiriat în totalitate, cu o lună înainte de finalizare, se arăta într-un articol postat pe adevărul.ro. Chiria percepută de Iulius Group, deţinut de Iulian Dascălu, este de 100.000 de euro pe lună, adică 1,2 milioane de euro pe an. Consiliul Judeţean Cluj primeşte pentru terenul concesionat 120.000 de euro pe an.

 

Iulius Group se laudă că fură

“Iulius Group a virat, în perioada 2007 – 2014, peste 3,9 milioane de euro către S.C. Univers T S.A., în baza contractului de asociere în participaţiune încheiat pentru edificarea Iulius Mall Cluj.  Datorită performanţelor înregistrate în 2013, prin oferirea de servicii la cele mai înalte standarde, compania Iulius Group a achitat suplimentar suma de 130.545 de euro faţă de cota minimă stabilită prin contract. În plus, din anul 2006 şi până în prezent, Iulius Group a contribuit la bugetul local cu peste 2,6 milioane de euro, în contul impozitului pe clădire”, au transmis reprezentanţii Iulius Group printr-un comunicat de presa citat de ziardecluj.ro.

iulius mall cluj

 

gazeta de cluj – raspuns iulius mall

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.