Un tezaur dacic format din 14 piese a fost descoperit într-o localitate din judeţul Mureş. Comoara, veche de peste 2.000 de ani a fost găsită la doar 10-15 centimetri adâncime în pământ.

Tezaurul cuprinde brăţări, coliere şi cercei şi a fost evaluat la peste 100.000 de euro.

Tezaurul dacic din argint a fost descoperit la aproape 10 kilometri de municipiul Târgu Mureş. În urma cercetărilor specialiştilor, aceştia au estimat că tezaurul datează de la secolul întâi, înaintea lui Hristos.

Bărbatul urmează să fie recompensat de stat cu până la 45  la sută din valoarea tezaurului descoperit.

Piesele se află acum la Muzeul Judeţean Mureș şi vor fi prezentate publicului după ce vor fi experizate de specialişti.

Imaginea prezentata este una din seria  facuta de Sergiu Cioban acestui tezaur, un numar mai mare de fotografii putand fi vazute aici:

http://detectiemetal.blogspot.ro/

”Dupa cum vedeti din fotografia pe care am avut marea placere sa o fac, tezaurul cuprinde 3 Torques Dacice din argint torsadate (coliere) , 7 inele de bucla (un fel de bratari care ar fi perfete pe mana unui copilas, dar care se pare ca se foloseau de doamnele acelor perioade pt a-si prinde parul). Tezaurul mai cuprinde si 2 cercei de argint, si inca doua sarmulite de argint. Piesele au fost confectionate manual in  Epoca Fierului”, explică Sergiu Cioban pe blogul sau.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.