Muzica, bucătăria şi vinurile cu care România a venit la Expoziţia universală din 1939 de la New York au fost foarte apreciate de presa americană. România s-a prezentat şi cu numeroase personalităţi, organizând, aşa cum arată şi un articol din „Evenimentul Zilei“ din 9 iulie 1939, „Un concert de muzică populară românească, la New York“. La marea expoziţie au fost prezenţi şi taraful lui Grigoraş Dinicu, alături de Maria Tănase, care au impresionat la maximum audienţa, ziarele redând fotografii de la concertele acestora.

Un alt articol din „Evenimentul Zilei“, care citează presa americană, spune următoarele: „Presa americană continuă să se ocupe în termeni elogioşi de pavilioanele şi participarea României la Expoziţia Universală de la New-York. Ziarul Herald Tribune, cu data de 7 iulie, comentează primirea călduroasă pe care a făcut-o publicul american manifestărilor româneşti de la Expoziţie şi subliniază atmosfera şi distincţia pavilioanelor României (…). Tot Herald Tribune, într-un număr anterior, publică o serie de comentarii, extrem de favorabile, în legătură cu Casa Românească şi cu restaurantul, declarând că ele sunt pe aceeaşi linie cu celelalte două mari atracţii ale Expoziţiei: restaurantul francez şi căderile de apă, care sunt cel mai mult frecventate de elita vizitatorilor. În New York Times, d-na Charlotte Hugues semnează un lung reportaj asupra restaurantului românesc, dând ample detalii asupra atmosferei puternice de la Casa Românească arătând că la formarea acestei ambianţe specifice, contribuie, în egală măsură, arhitectura, decoraţia, muzica, vinul şi bucătăria românească. D-na Hugues consideră restaurantul românesc drept unul din punctele de atracţie ale Expoziţiei“.

sursa text: Ziarul Lumina

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.