La iniţiativa consilierului local PSD Claudia Anastase, aleşii locali au aprobat un proiect care prevede ca de la toamnă prin oraş să apară panouri care vor „lupta” împotriva cerșetoriei. De asemenea, vor fi distribuite și mii de stickere cu mesaje destinate pentru combaterea cerșetoriei. Implementarea campaniei ar urma să coste 6.000 de lei.

 

”Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat proiectul de hotărâre de începere, de la 1 septembrie, a campaniei de prevenire şi combatere a cerşetoriei care prevede realizarea unor panouri şi afişe care să fie amplasate în locurile publice, precum şi în mijloacele de transport, cu mesaje prin care oamenii să fie îndemnaţi să nu mai ofere bani cerşetorilor, ci să sesizeze, la telefonul Poliţiei Locale, situaţiile întâlnite. Vor fi amplasate 50 de panouri indicatoare în zonele intens populate de cerşetori, din centru sau zonele spitalelor, vor fi tipărite 1.000 de afişe pentru mijloacele de transport în comun şi 50.000 de stickere care vor fi lipite în oraş”, a declarat consilierul Claudia Anastase, pentru Ştiri de Cluj.

 

Poliţia Locală, cooptată în proiect

Dincolo de partea de informare, Primăria Cluj-Napoca are de gând să implice poliţiştii locali în combaterea cerşetoriei. Astfel, aceştia vor fi dotaţi cu dube în care vor „culege” cerşetorii identificaţi în oraş şi va monitoriza locurile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, elaborând o hartă a cerşetoriei. De asemenea, panourile amplasate în oraș vor conține numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale, iar clujenii vor putea, în acest fel, să anunțe orice acțiune de cerșetorie pe care o întâlnesc în oraș.

Amplasarea panourilor se va face în zonele care au fost identificate de către Poliția Locală ca fiind intens populate de cerșetori, iar cele 100 de afișe își vor găsi locul pe mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public Cluj.

 

Fără cerşetori într-o capitală europeană

”Situaţia cerşetoriei trebuie rezolvată urgent, cu atât mai mult cu cât Cluj-Napoca va deţine în 2015 titlul de Capitală Europeană a Tineretului, când se aşteaptă zeci de mii de turişti, iar în perioada următoare se va închide rampa de gunoi de la Pata Rât. Din informaţiile adunate de poliţie rezultă că 90 la sută dintre cerşetori nu sunt din judeţul Cluj şi care vin în municipiu susţinând că, aici, oamenii sunt mai generoşi”, a arătat iniţiatoarea.

E un fenomen care trebuie ținut sub control, Clujul este un oraș care va fi Capitală Europeană a Tineretului în 2015, este un oraș civilizat și avem pentru toate persoanele , soluții. Dacă nu ținem sub control fenomenul, vor invada centrul Clujului, pentru că, de fapt, cei mai mulți dintre ei vin din afara Clujului, mai ales în perioada de vară”, subliniază şi primarul Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.