Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Cluj de joia viitoare apare un proiect de hotărâre privind ”aprobarea achiziţionării de servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare de către Consiliul Judeţean Cluj în dosar nr. 3574/117/2014 aflat pe rolul Tribunalului Cluj, având ca obiect acţiunea în contencios administrativ promovată de Prefectul Judeţului Cluj pentru anularea hotărârilor nr. 169 şi 178/2014”.

Este vorba despre cele două hotărâri ale aleșilor județeni prin care Ioan Oleleu este revocat din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, și cea prin care Mihai Seplecan este ales pe această poziție, hotărâri care au fost atacate în contencios administrativ de prefectul Gheorghe Vușcan, și deci anulate de drept.

În alte cuvinte, Consiliul Județean vrea să angajeze un avocat, plătit cu bani publici, pentru a reprezenta instituția față de contestația Prefecturii, pentru că cei de la serviciul juridic din CJ se dezic de această datorie, prevăzută în statutul consilierului juridic. Motivul ar fi existența unui conflict de interese, ”întrucât vom ajunge în situația de a apăra legalitatea unei hotărâri asupra căreia deja am opinat că este nelegală”.

”În aceste momente, nu cred că este necesar să mai cheltuim din banii publici pentru a angaja avocați sau case de avocatură pentru a reprezenta Consiliul Județean și noi, consilierii PNL și PDL vom vota împotriva acestui proiect de hotărâre, deoarece considerăm că avem un secretar al județului care trebuie să își facă datoria deoarece este plătit din bani publici, cât și nouă juriști angajați. Dacă cred că nu sunt în stare, că nu sunt capabili, și dacă cred că sunt în conflict de interese pentru a reprezenta Consiliul Județean… Ei, în ceea ce au trimis către prefectură, au scris că acele hotărâri votate de noi sunt ilegale, s-au pronunțat deja și acum susțin nu pot reprezenta Consiliul Județean.

Cer demisia doamnei secretar al județului Simona Gaci, cât și șefului de la juridic, deoarece dacă acum, după doi ani de zile doar la această hotărâre s-au pronunțat și au dat în scris Prefecturii că nu ar fi legală, mă întreb de ce în doi ani de zile, aceste persoane plătite din bani publici au tăinuit peste 150 de proiecte de hotărâri introduse pe ordinea de zi în timpul ședinței, la fel ca acestea. Îi acuz ori de tăinuire, ori de incompetență. Orice ar fi, îi rog frumos să își dea demisia. Dacă voi reveni în poziția de președinte interimar, nu voi putea să lucrez cu aceste persoane care nu au fost capabile să gestioneze problemele de la Consiliul Județean. Eu voi pune binele, interesul cetățenilor, legea, corectitudinea, înaintea intereselor de grup al funcționarilor de acolo. Acum pot să vadă cetățenii cât de tendențios, cât de selectiv lucrează oamenii plătiți să îi reprezinte”, a declarat Mihai Seplecan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.