CNCD a dat câștig de cauză societății Diferit, care a contestat câștigarea licitației pentru refacerea modernizarea căilor de acces spre centrul istoric de către societatea Viarom. Diferit este singura societate din cele cinci înscrise la concurs care a avut o ofertă admisă de Primăria Cluj-Napoca. Decizia consiliului va fi probabil contestată în instanță, dar înseamnă blocarea lucrărilor deja demarate și, implicit, un haos sporit în traficul clujean.

 

SC Antrepriza de Reparații și Lucrări – ARL Cluj SA a contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNCD) rezultatul licitației având ca obiect „Refacerea infrastructurii oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric”, organizată de

Primăria Cluj-Napoca. Compania a solicitat anularea raportului procedurii şi a documentelor subsecvente acestuia în ceea ce priveşte oferta sa şi oferta declarată câştigătoare şi obligarea autorităţii contractante la continuarea procedurii prin reevaluarea ofertelor. Tot pentru aceeași procedură de achiziție publică, SC Diferit SRL, a contestat câștigarea concursului de oferte de către Sc Viarom Construct.

 

Dau dreptate celor de la Diferit

CNCD a decis să respingă argumentul Primăriei pentru declararea contestațiilor drept inadmisibile, a respins și cererea Viarom de a menține legalitatea tuturor actelor, și contestația ARL, dar a admis-o pe cea a societății Diferit. ”Dispune anularea parţială a raportului procedurii nr.194334/03.06.2014, respectiv cea privind declararea ofertei S.C.VIAROM CONSTRUCT S.A. ca fiind conformă şi câştigătoare şi actele subsecvente acestuia, urmând ca raportul procedurii să fie refăcut, în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei decizii, după reevaluarea ofertei depusă de S.C. VIAROM CONSTRUCT S.A. conform celor reţinute în motivare deciziei, după care va continua procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică”, arată decizia CNCD.

Pe 4 iunie, Primăria Cluj-Napoca anunța că a adjudecat licitaţia pentru execuţia lucrărilor proiectului „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară,  modernizare căi de acces spre centru istoric” societății SC Viarom Construct SA, desemnată câştigătoare cu o ofertă financiară de 16.953.107,12 lei fără TVA, faţă de 24.291.200,72 lei fără TVA , cât reprezenta valoarea estimată.

Pentru această licitaţie au fost depuse cinci oferte, din partea Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj SA, Diferit SRL – Kiat Group Construct, SCC Napoca- Imob Lux Construct, SC Viarom Construct SA și SC Construct Perom SRL.

 

32 de milioane de lei pentru artere

”A fost respinsă ca fiind inacceptabilă oferta celor de la SCC Napoca- Imob Lux Construct din cauza nerespectării prevederilor HG nr. 925/2006 (garanţia de participare a fost emisă pentru ofertantul “SCC Napoca SA” fără a reflecta faptul că ofertant este asocierea SCC Napoca SA cu ImobLux Construct). Ofertele firmelor SC ARL Cluj SA şi SC Construct Perom SRL au fost respinse, de asemenea, din cauza nerespectării cerinţelor caietelor de sarcini. Criteriul de atribuire ”preţul cel mai scăzut” a fost aplicat doar asupra ofertelor admisibile – cea a firmei Diferit SRL – Kiat Group Construct (19.772.290,60 lei fără TVA) şi a firmei SC Viarom Construct SA (16.953.107,12 lei fără TVA)”, anunța Primăria Cluj-Napoca.

„Cluj-Napoca – Oraşul Comoară” este un proiect cu finanţare europeană prin care Strada Memorandumului, Calea Moţilor, str. Avram Iancu şi str. I.C. Brătianu vor fi complet modernizate cu bani europeni, 98% din valoarea de 32 de milioane de lei (TVA inclus) a contractului fiind asigurata din fonduri europene obţinute de Primăria Cluj-Napoca.

“Calea Turzii va fi modernizată în întregime în 2014 Modernizarea principalelor artere de intrare în oraș va fi una dintre cele mai mari investiții ale Primăriei Cluj-Napoca din acest an. Calea Turzii va fi reabilitată cap-coadă, inclusiv trotuarele. Este vorba de o lucrare majoră de investiții cu o valoare estimată la peste 4 milioane de euro (cca. 22 de milioane de lei). Lucrările vor începe în primăvară și ne-am propus ca până la sfârșitul anului să se finalizeze. Calea Baciului și strada Traian Vuia vor fi de asemenea modernizate în acest an. Sunt proiecte de investiții importante pentru Cluj, care coroborate cu modernizarea tramei stradale – toate străzile și podurile adiacente liniei de tramvai vor fi reabilitate – plus proiectul “Orașul comoară” de modernizare a străzilor din centrul istoric, vor îmbunătăți considerabil infrastructura municipiului Cluj-Napoca”, scrie Emil Boc pe Facebook.

 

CNCD ne ține cu groapa-n drum

Primarul a anunţat în luna mai că instituţia pe care o conduce a câştigat definitiv procesul privind licitaţia pentru trama stradală, în valoare de 20 de milioane de euro. ”Este vorba despre proiectul care vizează asfaltarea drumurilor aferente liniei de tramvai, inclusiv Calea Baciului şi Căpitan Grigore Ignat. Am câştigat şi la CNSC şi am câştigat şi în instanţă. Suntem cu contractul final şi vom demara lucrările cu Calea Baciului, săptămâna viitoare”, a declarat Emil Boc. Prin acest proiect va fi refăcut întreg traseul pe care circulă linia de tramvai în Cluj-Napoca, din Mănăştur şi până în Iris.

Firma care a contestat licitaţia, SC IMOB LUX Construct SRL, va fi penalizată cu suma de 11.930 de lei, un procent din garanţia de participare la licitaţie. ”Aş dori ca aceste sancţiuni să fie mai aspre pentru cei care contestă licitaţiile. Aici era preţul cel mai mic adjudecat şi cel care a contestat nu a făcut-o ca să câştige el, ci ca să pună beţe în roate”, a arătat Boc.

traian vuia calea baciului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.